Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби

 

 

Dachdecker Ukraineall.biz

 

Dachdecker UkraineЅизнес-каталог компаний ”краины, товары и услугиzakupka.com

 

 

Дах без помилок.

Помилка №1: самостійно змінювати покрівельний матеріал, закладений у проекті

Результат: без посилення крокв при заміні легких покрівельних матеріалів на важкі (сланець, натуральна черепиця, цементно-піщана черепиця) покрівля може просісти. Використання неадаптованій під конкретний вид покрівельного матеріалу обрешітки призведе до порушення геометрії покрівлі.

Рішення. Самостійно, не радячись з фахівцями, можна замінити запропонований архітектором колір, малюнок покрівельного покриття. Ніякого впливу на несучі конструктивні елементи всієї будівлі, конструкцію даху (кроквяна система, лати) такі зміни не мають. У всіх інших випадках потрібна консультація архітектора або проектувальника. Заміна може виконуватися тільки після аналізу несучої здатності стін, фундаменту, з урахуванням ваги покрівельного матеріалу (для каркаснощитових будинків бажано використовувати лише легкі покрівельні матеріали, такі як бітумна черепиця, металочерепиця, ондулін).

Помилка №2: укладати навиворіт підпокрівельні плівки

Результат: при укладанні паровлагонепроніцаемого матеріалу така помилка не призведе до катастрофічних наслідків, але якщо матеріал повинен «дихати», то виникає проблема - замість того щоб випускати назовні конденсат і не пропускати всередину вологу, плівка починає працювати з точністю до навпаки, і вся волога накопичується в утеплювачі. У результаті він втрачає свої теплофізичні властивості.

Рішення. Щоб уникнути помилки, слід пам'ятати наступне: на лицьовій стороні плівки пунктиром позначається смуга нахлеста, порядку 10 см від краю рулону; плівка завжди загорнута в рулон лицьовою стороною всередину; на лицьовій стороні плівки друкується також логотип компанії-виробника, назва торгової марки та ін.

Помилка №3: ​​при укладанні утеплювача залишати щілини між плитами

Результат: якщо плити теплоізоляційного матеріалу, використовуваного для утеплення горища, що не дуже щільно притиснуті один до одного, то між ними утворюється «місток холоду», що веде до утворення конденсату.

Рішення. Плити термоізоляційного матеріалу слід укладати між кроквами враспор, не допускаючи при цьому їх деформації. При нарізці утеплювача необхідно залишати 10-15 мм на припуски по ширині, за рахунок яких забезпечується щільне прилягання плит до крокв, що перешкоджає попаданню холодного повітря в приміщення через зазори. Плити утеплювача при укладанні вирівнюються по нижньому краю крокв. Для того щоб не допустити сминания матеріалу при укладанні, середину плити вставляють по центру прольоту між кроквами, після чого в напрямку від центру до країв легким натиском заганяють плиту на своє місце. При укладанні декількох шарів термоізоляційного матеріалу стики плит не повинні збігатися, а їхнє розташування повинне бути перпендикулярним.

Помилка №4: не передбачити вентиляцію в покрівельному пирозі

Результат: відсутність вентильованих покрівельних ковзанів, вентиляційних зазорів і ін. Елементів може призвести до накопичення вологи, утворенню на кроквах і подконструкции конденсату, а згодом цвілі і грибка, що руйнують дерев'яні елементи. Крім того, може виникнути корозія металевих конструкцій. Волога призводить до зволоження теплоізоляції, що знижує її термічний опір. У літній же час відсутність вентиляції призводить до перегріву покрівельного матеріалу і внутрішніх приміщень мансарди.

Рішення. Для збільшення терміну служби підпокрівельної конструкції і щоб уникнути утворення конденсату в конструкції покриття необхідно передбачати циркуляцію повітря (вентиляцію). Нормальну вентиляцію скатного даху забезпечують три основних елементи: отвори для притоку зовнішнього повітря, канали над теплоізоляцією для його циркуляції й витяжні отвори у верхній частині покрівлі. При проектуванні враховують, що сумарна площа припливно-витяжної вентиляції повинна знаходитися в межах 1 / 250-1 / 500 від площі утеплення. Величина вентиляційного зазору на карнизі повинна становити 0,2% від площі ската, але не менше 200 см2 / п. м.

Помилка №5: порушувати правила зберігання пиломатеріалів, використовуваних для крокв і обрешітки

Результат: неправильне зберігання пиломатеріалів, їх намокання перед монтажем можуть привести до того, що вже змонтована покрівля почне змінювати свою геометрію. Наприклад, на сланцевої покрівлі навіть при невеликому викривленні обрешітки сланцеві плитки починають настовбурчуватися, утворюються щілини.

Рішення. Зберігати пиломатеріали в штабелях, покладених на дерев'яні, бетонні або кам'яні підставки-подштабельнікі висотою 50- 65 см. Штабель необхідно вкрити від впливу атмосферних опадів, забезпечивши при цьому вільну циркуляцію повітря. Для облаштування крокв і обрешітки використовують пиломатеріали вологістю не більше 20%. Перед застосуванням всі дерев'яні конструкції слід обробити антіпіреновим розчином і антисептичним складом.

Помилка №6: нерівно набивати обрешітку

Результат: якщо обрешетка виконана нерівно, крок обрешітки збільшений, то покрівля виглядає «неакуратно». Наприклад, на покрівлі, покритої металочерепицею, при такому підході листи покрівельного матеріалу не зістиковуються, що при рясних опадах призводить до протікання. Кріплення листів до такої обрешітці слабке. Для керамічної черепиці наслідки менш згубні, на експлуатаційні властивості даху не впливають, однак теж неприємні - якщо на схилі крок обрешітки не витримується в одному розмірі, візуально це дуже помітно.

Рішення. Монтаж решетування проводиться під конкретний тип покрівельного матеріалу, відповідно до рекомендацій виробника. Для створення обрешітки під металочерепицю бруски 50х50 мм укладають з певним кроком; для бітумної черепиці, рулонних покрівельних матеріалів монтують суцільний настил з водостійкої фанери або тонких дощок. Решетування під єврошифер виконується з кроком 45- 61 см (залежить від ухилу ската). Для сланцю обрешетка влаштовується з рейок перетином 40х60 мм. Відстань між суміжними рейками залежить від довжини застосовуваних плиток - воно повинно бути декілька менше половини довжини плитки. А якщо будинок з мансардою, то обрешетка виконується у вигляді суцільної опалубки з дощок товщиною 25 мм.

Помилка №7: різати металочерепицю болгаркою

Результат: при різанні металочерепиці углошлифовальной машиною з абразивним кругом (болгаркою) пошкоджується захисне полімерне покриття, що надалі веде до виникнення вогнищ корозії. При порізці ж безпосередньо на покрівлі виникають іскри пропалюють покриття вже укладеного матеріалу, і металеві тирса приварюються до аркуша. Дуже скоро в місцях пошкоджень утворюється іржа.

Рішення. Порізку листів металочерепиці проводити рекомендованим виробником інструментом. Так, наприклад, можна використовувати ручні ножиці по металу, електричні висічні ножиці, ножівку з дрібними зубами, дискову пилу з твердосплавними зубами або електролобзик. Для підфарбовування потертостей, подряпин, ліній зрізу, пошкоджень полімерного покриття, що з'явилися в процесі транспортування, зберігання або монтажу, необхідно використовувати спеціальну фарбу, рекомендовану виробником. Якщо площа дефекту на поверхні листа досить обширна, або пошкодження глибокі, то краще демонтувати весь аркуш матеріалу і встановити новий.

Помилка №8: монтаж гнучкої черепиці по вологому основи

Результат: накривати гнучкою черепицею вологу поверхню (наприклад, відразу після того як пройшов дощ) не можна - волога не зможе випаровуватися і дах почне гнити зсередини.

Рішення. Монтаж бітумної черепиці проводити тільки після того, як дах просохне. Підстава під черепицю повинно бути чистим і сухим. Якщо пішов дощ, монтаж необхідно тимчасово припинити.

Помилка №9: не дотримуватися умови зберігання гнучкої черепиці

Результат: складування гнучкої черепиці на тривалий час під відкритим сонцем призводить до того, що плівка, що покриває самоклеючий шар, що не буде відклеюватися. Рішення. Порядок складування та подачі матеріалу на дах проводити відповідно до приписів виробника. Безпосередньо перед монтажем піддони з покрівельним матеріалом не повинні піддаватися як тривалого охолодженню при низьких температурах, так і нагріванню.

Помилка №10: не приділяти увагу примиканням

Результат: примикання - одне з уразливих місць покрівлі, для яких якість монтажу особливо важливо. Якщо вони виконані некоректно, цілісність покрівельного пирога буде порушена, і дах буде протікати. Так, погано виконане примикання покрівлі до стін і труб призводить до протікання і намокання стін. Одна з найпоширеніших помилок на даній ділянці - приклеювання спеціальної стрічки до неочищеної від пилу і бруду поверхні покрівельного матеріалу. Внаслідок поганої адгезії матеріал з часом відходить від покрівлі, так з'являються місця для доступу води в підпокрівельний простір. Іншим різновидом помилки є використання стрічки примикання без спеціальної притискної планки.

Рішення. Виконувати примикання відповідно до рекомендацій, прописаними в інструкції з монтажу. Як правило, виробники детально прописують особливості монтажу покрівельних матеріалів в ендовах, біля виходу камінних вентиляційних труб та ін.

Помилка №11: неакуратно пересуватися по даху під час монтажу

Результат: якщо в важкого взуття ходити по даху, можна пошкодити покрівельний матеріал. Так, наприклад, якщо по листу металочерепиці ходили в жорсткій взуття, або на лист металочерепиці наступали в місцях, де немає обрешітки, то з'являються подряпини, потертості, вм'ятини, лист повністю може прогнутися.

Рішення. Ходити по даху у взутті з м'якою підошвою. На металочерепицю наступати тільки в тих місцях, де проходить обрешетка. Якщо ж рухатися уздовж аркуша, то ставити ногу в прогин хвилі, при русі поперек обережно ступайте на складку профілю. При переміщенні по покрівлі з єврошиферу наступають на опуклу частину хвилі поперек ската. Слід також пам'ятати, що в холодну погоду матеріал менш пластичний. За бітумної даху не рекомендується ходити в дуже жарку погоду. А ось по сланцевої покрівлі зовсім не можна ходити, оскільки плитки сланцю дуже крихкі, для переміщення по ній використовують спеціальні пристосування.

Наші об`єкти
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Контакти
Україна,
79000 м. Львів
вул. Чорновола 45-а,
корпус 6
(вхід з фасаду, навпроти АЗС)
тел.
(032) 242 18 14
(067) 948 27 17
(095) 588 63 32
(067) 713 79 40
© 2009 НАШ ДАХ