Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби

 

 

Dachdecker Ukraineall.biz

 

Dachdecker UkraineЅизнес-каталог компаний ”краины, товары и услугиzakupka.com

 

 

Металлочерепица - сучасний матеріал для любителів старизни

Любителі старовинних дахів, покритих черепицею, не пройдуть і мимо удома, покритого сучасною металлочерепицею. Це міцне і зручне в монтажі покриття вигідно відрізняється від керамічної черепиці не тільки своєю легкістю, але і нижчою вартістю.

У металлочерепиця багато позитивних якостей: Довговічність: Якісна металлочерепиця може прослужити майже півстоліття, і весь цей час виглядатиме як новенька, зберігаючи стійкість кольору і корозійну стійкість.

Легкість: вага кожного листа - 3,6 - 5,5 кг/м2. Завдяки легкості цього покриття, знижується вартість його доставки до місця монтажу, а також вартість конструкції кроквяної системи будови. Легкість цього матеріалу спрощує і сам монтаж крівлі.

Естетична сторона теж важлива: широкий вибір квітів і фактури дає можливість вибирати металлочерепицю відповідно до архітектури і дизайну будівлі, починаючи від старовинних особняків і закінчуючи будовами в стилі Модерну.

Зручність в монтажі. Це покриття настільки зручно в монтажі, що бригаді з двох фахівців за 1 день під силу укласти близько 100 м2 металлочерепиця. Більш того, ремонтуючи старі дахи, зовсім не обов′язково демонтувати крівлю, що відслужила, - колишнє покриття, таке як плоске залізо, руберойд або бітумна черепиця може бути використане як додаткова гідроізоляція.
Металлочерепицю широко використовують при будівництві котеджів, багатоповерхових будівель, торгових і промислових приміщень. Є тільки одне обмеження: кут ската крівлі не повинен перевищувати 14 градусів.

Тонка, але міцна. Для виготовлення металлочерепиці використовується горячеоцинкованний лист з двостороннім покриттям, що складається з декількох шарів. Міцність залежить від сталевої основи, захист від корозії створює алюміній, а поверхня зрізу береже від пошкоджень катодний захист, утворений цинком.
Якість оцинкованої сталі, а також технологія нанесення захисного покриву багато в чому визначають термін служби металлочерепіци.

Дуже тонкий лист швидко проржавіє, як тільки буде порушено захисне покриття. Проте, занадто товсті листи будуть зайве важкими і створять навантаження на кроквяну систему, а крім того монтаж важких листів буде набагато складніший.

Для виготовлення якісної металлочерепиці використовується сталевий лист, завтовшки не меншого 0,45 мм і оцинкований з обох боків. Три шару створюють захисне покриття цього матеріалу: що пасивує, грунтовка і наружний. Перший шар - що пасивує, він не дає речовинам, які містяться в грунтовці, руйнувати цинкове покриття.
Другий шар - грунтовка, вона покращує зчеплення захисного зовнішнього шару з поверхнею листа. Зовнішній шар - це полімерний матеріал (поліестер, пурал і пластізол) або фарба. Завдяки полімерному покриттю металлочерепіца витримує температуру від 50 градусів морозу, до +120 градусів Цельсія.

Зупинимося докладніше на покритті і профілі металлочерепиці. Саме від покриття багато в чому залежить і термін служби всієї крівлі.

Найбільш оптимальним покриттям вважається пурал («Ранила»), він вдало поєднує в собі низьку ціну і високі експлуатаційні характеристики: стійкість до хімічних дій, високих температур, сонячного випромінювання, а також добових перепадів температури. Товщина цього покриття: 50 мкм.
У складі пурала міститься пігмент високої якості, він робить поверхню шовковисто-матовою і додає їй блиск, стійкий колір, пластичність і твердість. Завдяки пуралу у поверхні металлочерепиці з’являються і грязеотталкивающие властивості. Цей матеріал легко вмонтовується і піддається фальцюванню практично без пошкоджень.
Це покриття витримує температуру від -15 до +120 градусів Цельсія. Пурал довго служить завдяки стійкості до механічної і хімічної корозії.

Ще одне поширене покриття - поліестер. Воно підходить практично для будь-якого кліматичного поясу, оскільки стійкий до високих температур і до корозії. Його товщина складає як правило 25 мкм, а поверхня може бути як матовою, так і глянсовою. Тепла матова поверхня створює ілюзію натуральної черепиці.

Товщина поліефірного покриття: 35 мкм, воно має високу стійкість до корозії і зберігає свої якості при температурі від від -30 до +120 градусів Цельсія. Хороша цветостойкость відбувається завдяки іншому коефіцієнту заломлення сонячних променів.

Тепер розповімо небагато про профіль. Існує дуже багато різних покриттів, квіти і геометрія профілів. Виробники і продавці часто привласнюють кожному профілю яку-небудь красиву назву: «Престиж», «Ефект», «Класик». Вони відрізняються один від одного не тільки кольором, але і висотою і шириною хвилі, малюнком і т.д.

Форма профілю впливає на технологічність монтажу і на те, як будуть видні вертикальні стики листів на вже готовій крівлі.

Вмонтовується металлочерепиця порівняно швидко і легко за допомогою покрівельних саморезов, якими листи металлочерепіци кріпляться до обрешетке.

Якщо порівняти з монтажем натуральної або бітумної черепиці, то монтаж металлочерепицяі буде значно дешевший. Це відбувається завдяки невисокій вартості матеріалу і підготовчих робіт. Якість монтажу дуже важлива, оскільки саме від якості монтажу залежить термін служби всієї крівлі.
От чому бажано щоб у фірми-продавця були власні покрівельні бригади і практика монтажу, що ліцензіювала, саме металлочерепиця.

Найбільш поширений спосіб монтажу - фальцювання: краї сусідніх листів згинають особливим чином і сполучають один з одним. При цьому шви (або як їх називають, фальци) бувають стоячими і лежачими, з двома загинами і з одним загином.
Стоячими фальцамі сполучені краї металевих смуг, які знаходяться уздовж ската (можна сказати вертикально), ці шви виступають над всією площиною крівлі, а лежачими швами - ті, які йдуть упоперек (тобто горизонтально). Подвійний стоячий фальц вважається самим вологонепроникним і герметичним.
Кривавлю, зроблену за фальцевой технологією, можна відрізнити по характерному малюнку, який виходить завдяки подовжньо-поперечним швам.

Як вибирати металлочерепицю? Насамперед слід звернути увагу на профіль, тип покриття, асортимент тих, що комплектують, і звичайно ж на виробника. Металлочерепиця відомих марок коштуватиме дорожче на 5-10%, чим матеріал невідомої марки.
Проте, саме виробник з хорошою репутацією стане відповідати за свою продукцію і гарантувати, що матеріал якісний а устаткування сучасне. Наприклад ТПК, «Ранила» застосовує тільки метал від кращих світових виробників і дає гарантію не меншого 10 років на свою продукцію.
У добросовісних виробників забарвлена і внутрішня сторона металлочерепіци, адже і внутрішня сторона може постраждати від корозії, якщо при різкому пониженні температури на поверхні листа виникне волога.
А що можуть гарантувати маловідомі виробники? На жаль, в більшості випадків вони зникають з ринку так швидко, що вам вже не до кого буде звернутися, якщо виникнуть проблеми або питання до них.

Для закінченого покрівельного покриття вам знадобляться: коник, планка примикання до стіни, торцева планка, карнизна планка, ендова, снігозатримання і багато що інше.

Наші об`єкти
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Контакти
Україна,
79000 м. Львів
вул. Чорновола 45-а,
корпус 6
(вхід з фасаду, навпроти АЗС)
тел.
(032) 242 18 14
(067) 948 27 17
(095) 588 63 32
(067) 713 79 40
© 2009 НАШ ДАХ