Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев'яні будинки Львів, дерев'яні котеджі Львів, черепиця листогиби

 

 

Dachdecker Ukraineall.biz

 

Dachdecker UkraineЅизнес-каталог компаний ”краины, товары и услугиzakupka.com

 

 

Капелюх для будинку

Традиції. Саме вони визначають наше ставлення до багатьох речей і часто впливають на наш вибір. У кожній країні існують свої традиції у виборі покрівельних матеріалів, які сформувались під впливом багатьох факторів: кліматичних умов, географічного положення, природних ресурсів, історичного розвитку.

Наприклад, у США, Канаді, Фінляндії дуже популярні імітатори класичної дранки – різні види м’якої бітумної черепиці. В містах України та Росії велику частину дахів складають фальцові – оцинковані і мідні. Відсутність упродовж багатьох десятиліть достатнього вибору матеріалу і низький рівень достатку споживачів призвели до того, що більшість дахів заміських будинків покриті асбестоцементними листами і оцинківкою. Хоча можна сказати, що поступово у нас починає приживатись металочерепиця.

В Європі ж металочерепицю побачити важко. Наприклад, на покрівельному ринку Німеччини на неї припадає менш ніж 3%. Найбільшою популярністю там користується натуральна черепиця (80%), а друге місце на ринку належить натуральному шиферу. Це можна пояснити тим, що використання дорогих натуральних матеріалів, на переконання європейців, коштує, в підсумку, дешевше недорогих імітаторів.

Сталеві покрівлі

Для металевих покрівель використовують здебільшого оцинковану сталь. Цей порівняно недорогий, легкий у роботі матеріал дає змогу влаштовувати покрівлі з геометрією практично будь-якої складності. Оцинкована сталь покрита з обох боків шаром цинку, який захищає її від корозії. Неоцинкована сталь піддається корозії, вона недовговічна, вимагає регулярного догляду, тому як покрівельний матеріал її сьогодні майже не використовують.

Існують такі основні типи сталевих покрівель:

– Плоскі (чи з невеликими ребрами жорсткості) покриття з листової чи рулонної сталі, виконані за фальцевою технологією.

– Покриття з профільованого листа і його різновидів, які імітують черепицю (металочерепиця).

– Окрему групу становлять покрівлі з кольорових металів.

Фальцеві покриття – це сталеві покрівлі, в яких сполучення окремих елементів покриття виконано за допомогою фальців (швів). Розрізняють такі фальцеві сполучення: лежачі і стоячі, одинарні і подвійні. Бокові довгі краї сталі, розташовані вздовж скату, з’єднують стоячі фальці, а горизонтальні – лежачі. Найбільш герметичним і вологонепроникним є подвійний стоячий фальц – це поздовжнє сполучення, що виступає над площиною покрівлі між двома прилягаючими покрівельними картинами, краї яких мають подвійний згин.

Деякі виробники постачають на ринок покрівельних матеріалів профільовані металеві листи. Іншими словами, надають листам хвилеподібної форми. Профільовані (гофровані) листи або, як їх ще називають профнастил, виробляють з оцинкованої сталі як з полімерним покриттям, так і без нього. Хвилі на листах можуть бути високими і низькими, а також мати трапецеподібну, синусоподібну або заокруглену форму.

Як покрівельний матеріал профільовані листи найчастіше використовують на об’єктах великої площі у промисловому і громадському будівництвах. Хоча тепер, у зв’язку із застосуванням сталі з полімерними покриттями, що надає листам більшої декоративності, останні все частіше застосовують в індивідуальному та малоповерховому будівництвах (котеджі, невеликі магазини та ін.). Різновидами профільованих листів є різні поперечно гнуті та аркові профілі. Вони значно розширюють можливості архітекторів, дозволяють створювати криволінійні вироби для оформлення кутів стін, карнизів, дахів.

Металочерепиця

Серед покрівельних матеріалів, які набули широкого поширення недавно, одне з перших місць за популярністю займає цільнолистова металочерепиця. Це різновид профільованого сталевого оцинкованого листа з полімерним покриттям, який піддають поперечному штампуванню, щоб отримати малюнок, що імітує натуральну черепицю.

Асортимент металочерепиці, яку постачають на ринок відрізняється геометрією профілю (шириною і висотою хвилі, малюнком черепиці і т.п.), видами полімерних покриттів, колірною палітрою. Металочерепицю застосовують як для нового будівництва, так і для реконструкції. Особливо добре вона виглядає на малоповерхових будинках і на невеликих громадських спорудах.

До основних переваг металочерепиці належить: невелика вага, простота монтажу, різноманітна кольорова гама, тривалий термін експлуатації, екологічна безпека і прийнятна ціна. Одним з недоліків металочерепиці часто називають підвищену шумність під час дощу та вітру. Але насправді – це недолік прилаштування покрівлі. Коли роботи виконані якісно, при поривах вітру металочерепиця не стукає по обсітківці, а якщо правильно виконано водовідвод, шум потоків води не буде чутним мешканцям мансарди. Металочерепицю не рекомендують встановлювати на дахах з нахилом менш як 140 градусів.

Як покрівельне покриття застосовують також матеріал, що отримав назву Алюцинк (продукція шведської фірми SSAB). Алюцинк – це тонкий сталевий лист, захищений не чистим цинком, а сплавом алюмінію та цинку. Але не тільки оцинковану сталь та Алюцинк застосовують для влаштування покрівель, використовують також і кольорові метали: мідь, алюміній і цинк-титановий сплав (D-цинк).

Покрівлі з кольорових металів

Мідні покрівлі нам добре знайомі з величних будівель минулих століть. В основі феноменальної тривалості життя мідного даху – висока хімічна стійкість металу. Покриваючись під впливом атмосферних явищ тонким і міцним шаром окису-патини, він служить вірою і правдою як мінімум 100-150 років. Свіжо вкладена мідна покрівля в подальшому не вимагає ніякого догляду та спостережень – її взагалі не треба зачищувати та фарбувати. Мідний дах ніколи не ржавіє, не осипається.

Метал не тільки абсолютно не шкідливий, але й має анаболічні властивості. Мідь прекрасно піддається зварюванню, що робить ремонт покриття простим і надійним. Зауважте, що наявність механічних пошкоджень не вимагатиме заміни цілого листа чи смуги, достатньо лише вирізати мідну латку і заварити (або навіть запаяти) шви. Латка дуже швидко покриється патиною, і розрізнити відремонтоване місце буде дуже важко, а дивлячись на неї з землі – взагалі неможливо.

Мідна покрівля прекрасна завжди – і щойно вкладена, кольору червонуватого металу, що яскраво блищить на сонці; і кількарічної давності, шляхетного бронзово-коричневого кольору, а згодом і матово чорного; і врешті-решт стара – яскраво зелена, якою вона залишається впродовж століть. Напевно, єдиним недоліком мідної покрівлі є її достатньо висока ціна, яка, щоправда, цілком відповідає якості цього матеріалу.

Алюміній застосовують як для виготовлення металочерепиці, так і для виготовлення фальцевих покрівель. Алюмінієву металочерепицю виготовляють з рулонного металу, на який вже нанесено необхідні покриття. Алюмінієву металочерепицю вирізняє мала вага (близько 2 кг/кв.м), що дозволяє використовувати її на всіх обсітківках дахів. Окрім того, вона має високу довговічність, кольоростійкість і майже не піддається атмосферним впливам.

Покрівельний матеріал з цинк-титанового сплаву поки що мало відомий в Україні, хоча давно поширений в Європі. Цей сучасний матеріал є цинком, що легований титаном і міддю. Можливістю формування, пластичністю і здатністю до спаювання цей матеріал нагадує мідь, при цьому він майже вдвічі від неї дешевший. Він вирізняється високою корозійною стійкістю та абсолютною екологічною нешкідливістю покрівлі. Покрівлі з цинк-титанового сплаву не потребують догляду і термін їхньої придатності практично дорівнює терміну придатності споруди.

Наші об`єкти
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Дерев`яні будинки Львів, дерев`яні котеджі Львів, черепиця листогиби
Контакти
Україна,
79000 м. Львів
вул. Чорновола 45-а,
корпус 6
(вхід з фасаду, навпроти АЗС)
тел.
(032) 242 18 14
(067) 948 27 17
(095) 588 63 32
(067) 713 79 40
© 2009 НАШ ДАХ